Login
Login

Lean Manager - Grauw

Organization

Met meer dan 45.000 medewerkers is Eurofins wereldwijd marktleider in laboratorium onderzoek op het gebied van life sciences. Eurofins staat de afgelopen 20 jaar te boek als een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld, dankzij innovatie in technologie en excellente service in haar vakgebied. Eurofins is inmiddels uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op het gebied van Environmental, Food, Pharmaceuticals, Cosmetics en Agro-science Testing. Bovendien is Eurofins een leidende positie aan het verwerven op het gebied van Advanced Material Sciences, Genomics, Forensics, Consumer Products en Clinical Testing Services.

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.

Eurofins is gespecialiseerd in bemonstering, analyse en advies op het gebied van voedselveiligheid. Klanten bestaan onder meer uit veilingen, supermarktketens, industriebedrijven en particulieren. Daarnaast worden ook overheidsorganisaties zoals waterschappen, provincies, gemeenten en bijvoorbeeld de Belgische voedsel- en warenautoriteit bediend. In deze dynamische en uitdagende rol ben je verantwoordelijk voor het initiëren, leiden en managen van verbeterprojecten en/of programma’s binnen maar liefst twee van onze locaties binnen ZuidwestNederland. Een van de locaties bevindt zich in Rotterdam (Barendrecht) en de andere in Graauw (nabij Hulst in Zeeuws-Vlaanderen).

Eurofins Laboratorium Zeeuws-Vlaanderen B.V. in Graauw is met name gespecialiseerd in Dioxines en Pesticides. Eurofins Food Testing Rotterdam B.V. in Barendrecht is een laboratorium wat direct gelinkt is aan de Rotterdamse haven en gespecialiseerd in onder meer mineralen oliën, granen, kruiden, specerijen, noten.

Function

Jij zorgt in samenspraak met de verantwoordelijke lijnmanagers voor de algehele coördinatie van alle lean gerelateerde projecten binnen de organisatie. Je vervult daarbij veelvuldig zelf de rol van projectmanager. Jouw doelstelling is om verspillingen uit het primaire bedrijfsproces te halen en daarmee kosten te verminderen, doorlooptijden te verlagen en de efficiëntie te verhogen. Je bent de drijvende kracht achter het uitrollen van lean verbetertrajecten binnen de beide Eurofins organisaties en zorgt er voor dat dit stevig verankerd wordt in de bedrijfscultuur. Jij zorgt dat lean in de praktijk zichtbaar wordt en gaat werken. De Lean Manager maakt onderdeel uit van het lokale managementteam en rapporteert direct aan de Managing Director van beide entiteiten.

Requirements

Je hebt aantoonbare en recente ervaring met het leiden en managen van lean projecten , de implementatie van meerdere complexe proces verbeterprogramma’s, het geven van trainingen en het enthousiasmeren van mensen. Je hebt dan ook een gedegen kennis van procesverbeteringen met daarbij behorende gedrags- en cultuurveranderingen. Resultaatgerichtheid, sterk analytisch vermogen, overtuigingskracht, pro-activiteit, een hoog energie niveau, leiderschap en ondernemerschap zitten in jouw DNA. Je houdt niet van papieren tijgers en dikke dossiers vol adviezen. Wat je wilt, is intensief samenwerken met collega’s zodat jouw adviezen en verbeter voorstellen ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden.

Daarnaast voldoe je aan de volgende functie-eisen:

 • Je hebt minimaal een afgeronde Bachelor opleiding;
 • Je hebt een lean (master) blackbelt;
 • Ervaring met het leiden en succesvol afronden van lean projecten in de praktijk;
 • Ervaring met het coachen en opleiden van mensen in lean;
 • Projectmanagement ervaring met bewezen successen;
 • Je bent mens- en samenwerkingsgericht;
 • Je beheerst uitstekend de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent bereid (binnen Nederland) te reizen naar de verschillende vestigingen in Nederland.

Offer

 • Een succesvolle en sterk groeiende organisatie met volop doorgroeimogelijkheden;
 • Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden;
 • Een team van enthousiaste en gedreven collega’s;
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Information

Interesse in deze uitdaging? Of zou je graag meer willen weten over deze functie? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Application

Wiebe Teeuwen

Senior Consultant

+31(0)23 754 86 60

+31(0)6 40 84 09 29

w.teeuwen@qtcrecruitment.com

Apply
 Share on Social Media

Contact

To find out what QTC Recruitment can do for you, please contact us.  
Contact us 
1
×
Hello, how can I help you? I will answer you as soon as possible during working hours.

Press the WhatsApp button again...