Quality Engineer - Systems Validation - Brussel

Vacancy information

Publication date:May 19 2020
Employment type:Permanent
Sector:Pharmaceutical
Function Group:Quality/RA

Function Group: Quality/RA / QA Engineer

Organization

Voor een biofarmaceutische organisatie die in 1957 werd opgericht als onderdeel van het Belgische Rode Kruis, zijn wij opzoek naar een Quality Engineer. In 2016 groeiden ze uit tot een volledig commerciële entiteit. Deze vooruitstrevende organisatie biedt oplossingen aan om bloedplasma te scheiden in eiwitten die de kwaliteit van het leven verbeteren. Met de door hen geïsoleerde fracties worden uiteindelijk stabiele plasmaderivaten, zoals stollingsfactoren, immunoglobulinen en albumineoplossingen geproduceerd. Op dit moment verwerken ze ongeveer 1,8 miljoen liter plasma voor verschillende internationale partners.

Function

Als Quality Engineer draag je zorg voor het waarborgen van kwaliteit. Dit wordt gedaan door het opvolgen van en verzekeren dat alle handelingen op alle niveaus gebeuren volgens de toegepaste cGMP kwaliteitssystemen binnen de organisatie. Zodoende draag je bij aan de kwaliteit van de farmaceutische producten van hen voldoet aan de Europese en Amerikaanse cGMP richtlijnen. Je maakt deel uit van een team van drie Quality Engineers Systems Validation. Als Quality Engineer met focus op validatie, zullen je werkzaamheden hoofdzakelijk betrekking hebben op het opvolgen van validatieprotocols en je maakt rapporten op met betrekking tot cleaning en process validatie. Je zorgt voor het reviewen van qualificatieprotocols en rapporten met betrekking tot qualificatie van equipment, utilities zoals watersystemen en HVAC systemen, IT validatie, cleaning validatie en process validatie. De belangrijkste verantwoordelijkheden en resultaatgebieden zijn hierbij:

1. Je draagt zorg voor het waarborgen van de kwaliteit door het opvolgen en het verzekeren dat processen en handelingen gebeuren volgens de toegepaste cGMP kwaliteitsnormen:

 • Je volgt geschreven documenten op zoals procedures, protocollen en rapporten betreffende kwaliteitssystemen van andere afdelingen
 • Je draagt zorg voor de correctie en autorisatie van deze procedures, protocollen en rapporten

2. Je werkt mee aan verschillende projecten die betrekking hebben op risico-analyses, kwalificatie en validatie:

 • Je draagt zorg voor het uitvoeren van risicoanalyses en bepaald corrigerende en preventieve maatregelen (CAPA’s)
 • Je volgt wijzigingen op via Change control
 • Je volgt initiële en routinematige validatie en kwalificaties op
 • Je neemt deel aan of begeleidt kwaliteit gerelateerde projecten

3. Je staat in voor het informeren, bewust maken en trainen van medewerkers:

 • Je draagt bij tot het borgen van het kwaliteitsniveau en je werkt mee aan continue (kwaliteit)verbetering
 • Je bent verantwoordelijk voor het informeren van collega’s met betrekking tot kwaliteit, farmaceutische wetgeving en regels
 • Je staat in voor het stimuleren van medewerkers om te handelen volgens de farmaceutische regels

Requirements

Het profiel dat we zoeken:

 • Je beschikt over een Bachelor/Master diploma (voorkeur: Chemie, Industriële Farmacie, Biotechnologie,…)
 • Je hebt minimum vijf jaar ervaring in een soort gelijke functie in de farmaceutische of voedingssector
 • Kennis van kwaliteitssystemen is een vereiste, ervaring met Europese en Amerikaanse GMP-richtlijnen (Good Manufacturing Practices) en SOP’s (Standard Operating Procedures) is een troef
 • Je kan vlot overweg met MS Office pakket; kennis van SAP/TRACKWISE is een troef
 • Je kan zich vlot uitdrukken in het Nederlands of Frans en u schikt over een zeer goede kennis Engels (zowel mondeling als geschreven)
 • Je bent analytisch en probleemoplossend ingesteld
 • Je bent resultaatgericht en besluitvaardig
 • Je bent klantgericht, overtuigend, communicatief en samenwerkend

Offer

Deze organisatie maakt deel uit van een internationale biofarmaceutische groep die mooie carrièrevooruitzichten op lange termijn biedt en actief investeert in opleidingen op de werkvloer. Bij deze organisatie ontvang je een competitief loon, een groeps- en hospitalisatieverzekering, en maaltijd- en ecocheques. Bovendien kun je gebruikmaken van het Flex Reward Plan. Dat flexibele verloningssyteem geeft je de mogelijkheid om via je persoonlijke loonpakket een budget op te bouwen. Je maakt daarbij vrijuit je keuze uit een aantal voordelen die de organisatie eenmaal per jaar aanbiedt. Daarnaast hebben ze een interessante vakantieregeling opgezet met meer vakantiedagen dan het wettelijke minimum (tussen de 39 en 42). Ze hechten veel belang aan wederzijds respect en diversiteit hun onze kracht. Voor iedereen binnen de organisatie, van operator tot CEO, betekent engagement: zelf het initiatief nemen. Ze verwachten van iedere collega dat hij/zij zich inzet voor de jaarlijkse doelstellingen die de onderneming naar nieuwe uitdagingen en naar succes leiden.

Application

Wil jij meer weten over deze functie, of een vergelijkbare, voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Stijn Koehler
Sr Consultant Biotech/Pharma

+31(0)6-82400785
+31(0)23-7548660
s.koehler@qtcrecruitment.com

Apply

Contact

To find out what QTC Recruitment can do for you, please contact us. 
Contact us
1
Hello, how can I help you? I will answer you as soon as possible during working hours.

Press the WhatsApp button again...
Powered by